Kosár és golyó

Egy újabb szórakoztató játék, amit rögtön ki lehet próbálni.

Samu szeret mindent, amin gombok vannak és be/ki lehet kapcsolgatni. Így aztán a mosógép top kedvencek között szerepel már rég óta (már ahogy a “rég”-et értelmezni lehet egy 21 hónapos esetében). Mindig segít elindítani a mosást, sőt néha át is programozza, és újabban már a teregetésnél is segítkezik – de itt egyenlőre még más elveket követünk. Szerinte a füvön szárítás a legjobb megoldás, én ellenben konzervatív vagyok, és ragaszkodom a ruhaszárítóhoz. A mosógép iránti szenvedélye ismertette meg a kosarunkkal, amibe a tiszta ruhát teszem. Először csak kipakolt belőle, később tologatta, újabban pedig buszként használja – a kutyáját és a tigrisét furikázza benne fel-alá.

Épp emiatt a több felhasználási terület miatt áll sokszor a kosár a szoba közepén. Egyik este, amikor már több mesekönyvet is átlapoztunk, láttam meg, hogy milyen jó lyukak vannak a kosáron. Van itthon pár golyónk – szuper, mert lehet őket dobálni anélkül, hogy bárkinek baja esne. Elővettük a golyókat és először megnéztük, hogy melyik lyukon férnek át, majd lelkesen elkezdtük bedobálni őket. Utána összeszedtük a szerteszét gurult labdákat, és kezdtük előlről. Samu nagyon élvezi ezt a játékot, mindig nagy nevetés kerekedik belőle.

Az a jó ebben a feladatban, hogy egy sor variációt ki lehet hozzá találni. Mivel több méretű és színű golyót lehet kapni, így aztán nehezíthetjük a feladatokat. Dobd csak a piros golyókat be. Keressünk olyan golyót, amit a legkisebb lyukon lehet bedobni. És így tovább.

Ezeket a golyókat szintén hobbi boltban vettem, fehéren, és itthon festettem be őket. Én egyenlőre a három alapszínt használom csak, de később tervezem bővíteni a készletet.

szennyestarto

Reklámok

Egy gondolat “Kosár és golyó” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s