Rajztábla és testrészek

Szeretem azokat a játékokat, amikkel én is játszottam gyerekkoromban. Jó érzés újra elővenni őket, jó újra visszaemlékezni, hogy mikor, hogyan, kivel használtuk és jó, hogy most azt is megcsinálhatom, amit akkor nem tudtam. Lehet, hogy fura, de én úgy érzem, hogy sokszor újraélek régi, gyerekkori dolgokat, és nemcsak az örömöt élem meg, hanem meg tudom vigasztalni azt a gyereket is, aki bennem él. Például úgy érzem, hogy velem nem játszottak eleget a szüleim (jó, nyilván túlzás…de hát mégis így érzem), amikor pedig Samuval játszom, úgy érzem, azzal a kicsi lánnyal is játszok, aki én voltam. Remélhetőleg a sebek is gyógyulnak közben.

Ilyen mély érzéseket ébreszt bennem a mágneses rajztábla is, amit valószinűleg mindenki ismer. Valahogy úgy emlékszem, hogy nekem nem volt, csak kölcsönbe kaptam, és soha nem tudtam eleget játszani vele. Ezért mikor Samu kapott egyet, boldogan kezdtem rajzolni és bepótolni, ami anno elmaradt. Samu is nagyon kedveli. Szerencsémre nemcsak firkálni szeret rá (például imádom hosszú utazásra magunkkal vinni, mert leköti és egyszerű is elővenni), hanem nyújtja nekünk, hogy rajzoljunk valamit, amit ő lelkesen letöröl. Hiába, a rombolós időszak még tombol nálunk. De a lényeg, hogy sokszor használjuk.

Mindent lerajzolok, ami eszembe jut és/vagy tudok, és persze próbálom a lehető legegyszerűbben. Hullám vonal a Balaton, pár vonal a házikó, sok kis vonal az eső, egy kör a nap, ilyenek. Az arcot mindig öröm fogadja, néha arra gondolok, talán azért, mert ez az egyetlen dolog, amit felismer, a többi rajz pedig csak irka-firka neki. 🙂 Miközben rajzolok mindig próbálom magyarázni, elmondani, hogy éppen mi készül. Rajzolom az arcot és mesélem ez itt a fej, ez a két szeme, haj, száj. Amikor Samu éppen cumizik mellettem ilyenkor, megkérem, hogy adja oda a babának a cumiját, tegye a szájába. És  íme:

cumi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s