Család hete

A múlt heti témánk, ami a polcon is megjelent a CSALÁD volt. Gondoltam, hogy hálás téma lesz, nem is tévedtem. 🙂

Nagyon kevés dolgot tettem ki: egy fotóalbum, két mesekönyv, és a rajztábla. A rajztábla még minidg nagy kedvenc, pont ezért került ki a polcra. De a többi játék teljesen kiütötte, nem is került elő egész héten. Az egyik mesekönyv, ahogy a címe (Amikor a kis állatok elfáradnak) is sugallja az alvó állatokról szól, látszólag nem éppen témába vágó darab. De mivel a képek többségén békésen szundikáló állatcsaládok vannak, ezért mégis rá esett a választásom. A másik könyv egy böngésző, ami egy család mindennapjait mutatja be, nemcsak otthon, de a játszótéren, orvosnál, piacon, ezért aztán tökéletes volt számunkra. Azonban a fotóalbum volt a fő atrakció, direkt erre az alkalomra készítettem. Minden családtag kapott egy külön oldalt, és igyekesztem olyan képeket is betenni róluk, ahol Samuval együtt vannak. Extraként pár szűk családi fotó és néhány nagyobb létszámú csoportkép is helyet kapott még. Samu teljesen odavolt. A borítóra az ő fényképét ragasztottam, már ez is nagyon tetszett neki, és na persze, hogy ez volt az első dolog, amit levett hétfőn reggel a polcról. Aztán, ahogy lapoztuk, egyre nagyobb mosollyal nézte a képeket és lelkesen mutogatta, ha kérdeztem, hogy hol van Nagyi vagy Apa. Fogalmam sincs, hogy hányszor néztük végig, de azóta is viszem magammal akárhová megyünk, mert még mindig örömmel nézegeti és mutogatja másoknak is. Abszolút kedvenc lett belőle. Ez a fényképalbum még arra is nagyon jó, hogy gyakoroljunk vele néhány tárgyfelismerést, mint a szemüveg, óra, pohár, kávé… Samu egyébként is szereti a böngészőket, és ez a könyv hasonlóképpen funkcionál nála. Minden, ami a képeken van érdekes.

Az állatos könyv, ami egyébként stabilan középmezőnyes versenyző, sajnos nem hozta a hozzá fűzött reményeket. Néhány felületes, egy-két perces lapozgatás után már le is cseréltük. Talán az állatos témánál újra elővesszük és hátha akkor más fényben szebben csillog majd.

A böngésző is régebbi darabb, és időről-időre előkerül, de meg kell mondanom, hogy a család kapcsán csak annyit használtuk, hogy megkerestük minden oldalon a kisbabát. A többi családtag egyáltalán nem hozta lázba, ellenben minden más igen. Szóval jó volt, de mégsem az igazi.

A fényképalbum ellenben megunhatatlannak bizonyult!

A múlt heti 2 darabos puzzle után, gondoltam, ne hagyjuk abba a gyakorlást és készítettem pár családi kirakót. Nagyon egyszerű az elkészítés, ketté kell vágni a képeket és vagy kartonra ragasztani vagy laminálni. Erre csak a tartósság miatt van szükség. Ha csak ezen a héten szeretnénk használni őket, akkor kár fáradni. 🙂 Samunak ez is nagyon tetszett, és bár egyedül nem sikerült összetenni őket (valószinű, hogy sokkal több volt a részlet ezeken a képeken, mint a múlt heti rajzokon), nagyon örült a feladatnak. Többször is hozta, hogy próbáljuk meg. Talán könnyített volna a feladaton, ha kivágom a fejeket/embereket a képekről és így a háttértől teljesen elszakítva csak kiragasztom egy fehér papírra. De majd legközelebb már ezt is tudom!

Terveztemcsalad még más játékokat is, például a családtagok képeit az alapján összetenni, hogy ki kivel lakik együtt, vagy kinek van szemüvege vagy ki fiú, ki lány… azaz mindenféle csoportosítást, de erre nem jutott időnk, ugyanis hétvégén Samu Nagyihoz látogatott. Igazán méltó megkoronázása volt a heti témának ez az utazás, találkozás a nagyszülőkkel, dédikkel.

Visszanézve nagyon örülök, hogy ilyen “egyszerű”, talán túl egyszerű témát választottam. Samu örült az albumnak, az ismerős arcoknak és egyszerűen csak nem tudott betelni vele. Ráadásul a megszokott, biztonságos közeg jó alap volt, hogy hosszabban beszélgessünk a képekről, akár az apróbb részletekről is.

Reklámok

Egy gondolat “Család hete” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s