Lúdtalp prevenció

Samuval járunk egy kicsiknek való tornára és ott tanultunk ezt a szuper feladatot, ami egyrészt vicces, és remélhetőleg sokkal nagyobb részt hasznos is.

A lényeg, hogy a az első és a második lábujja közé be kell tenni egy nagyobb gyöngyöt vagy gombot és addig mozgatni az ujjait, amíg a gyöngy kiesik. Ha ez már jól megy, nehezíthetjük a feladatot: tegyünk a szőnyegre egy kis poharat/tálkát, ahová a gyöngynek esnie kell. Ne felejtsük el váltogatni a lábat! 🙂 Ha a gyerek nem akarja mozgatni az ujjait vagy nem érez rá, segíthetünk neki úgy, hogy a talpát vagy/és a lábfej felső részét megcirógatjuk, megcsikizzük. Ha már megy neki önállóan, akkor persze elhagyjuk ezt a kisegítést. Nagyon szórakoztató dolog és állítólag nagyon hasznos is, fejleszt, erősít, és lúdtalp megelőzésre tökéletes.

Nem vagyok szakember, ezért nem is bonyolódnék bele itt valami magyarázkodásba, hogy miért és hogyan fejleszt. Ami szuper szerintem ebben a feladatban, hogy sokkal inkább játékszagú, mint tornaszagú, ráadásul szinte semmi sem kell hozzá.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s