Képes könyv házilag

Akkora sláger lett nálunk az egyik tematikus hétre készített családi fotóalbum, hogy nem múlik el nap, amikor ne néznénk végig… legalább tízszer. Rengeteg új szót tanultunk és gyakoroltunk be vele, így már azon gondolkodom, hogy elkészítem a második kiadást, amiben a különböző érzelmeket mutatja be egy-egy családtag. Nagyi örül, nagypapa szomorú, apa meglepődik, anya álmos… ilyen és ehhez hasonló alap érzelmekre gondolok. De rengeteg lehetőségünk van, gyakorolhatjuk vele a számokat, színeket, cselekvéseket. Lehet például készíteni könyvet az esti rutint bemutatására: vacsora, fürdés, fogmosás, pizsamahúzás, mese és alvás, akár egy nagyobb testvér főszereplésével is. Saját tapasztalatom szerint, minden más mesekönyvnél sikeresebb a saját családodat nézegetni!

Pont ezért összegyűjtöttem pár ötletet, hogy minden korosztály találjon kedvére valót.

babakönyv

Az első rögtön a legkisebbeknek, mert már ők is nagyon szeretik a puha textil könyveket. Ilyet én még itthon nem láttam ugyan, de a lényege, hogy egy baba-biztos könyv, aminek mindegyik oldalába be lehet csúsztatni egy-egy képet. Így aztán rághatják, nyálazhatják, de a képet nem érik el, nem tudják megrágni, megenni, de kedvükre nézhetik a közeli családtagokat és magukat.

babako%cc%88nyv

laporelló vagy mesekönyv

A kisebb gyerekek még nem boldogulnak a vékony lapú könyvekkel, ezért nekik mindenképp vastag lapú megoldásra lenne szükségük. Választhatunk egy kevésbé sikeres mesekönyvet (keménykötésűt) az otthoni polcról és az oldalakra egyszerűen csak ragasszuk rá a saját fényképeinket! (részletes leírás  sok képpel ezen a blogon). Másik megoldás lehet, ha olyan fotólbumot választunk, amelyiknek minden lapja vastag, és arra ragasztjuk a képeket. Ezek általában forma albumok, virág vagy szív, de találhatunk sima négyzet vagy téglalap formájút is. Hobbi boltokban lehet rájuk találni.board-book

fotóalbum

Azoknak, akik viszont már elboldogulnak a vékony lapokkal is készíthetünk hagyományos fotóalbumot. Itt aztán akkora a kínálat, hogy csak na, mindenféle formájú és méretű album közül választhatunk, és ha akarunk akkor ma már digitálisan is megrendelhetjük az albumot, és akkor nem kell a fényképnyomtatással, ragasztással “vesződni”.

album

Jó szórakozást! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s