Üvegek és kupakok

Egy újabb egyszerű játék, amihez tuti van minden otthon! Kell pár üveg vagy inkább műanyag flakon, egy gyerek (vagy több) és egy felnőtt, aki megmutatja, hogyan kell játszani. 🙂

Először is vegyük le az üvegekről a kupakot, majd tegyük az flakonokat és a kupakokat külön-külün kosárba/dobozba. Vegyünk el egy kupakot és próbálgassuk végig az üvegeken, melyikre illik. Ha megtaláltuk a párját, csavarjuk rá és tegyük félre. És válasszunk egy másik kupakot. Ha minden üvegre került kupak, jöhet a lecsavarás, és kezdhetjük újból az egészet.

Fontos, hogy először lassan mutassuk meg a gyerekeknek (főleg, ha kicsik), hogy mit kell csinálni, lássák a próbálgatást, ahogyan keressük melyik üvegre illik a kupak és komótosan tekerjük a kupakokat is. Így lesz ideje megfigyelni, hogy mit csinálunk, és amikor rajta a sor (talán) lesz elég türelme is, hogy megtalálja az összes párt. Szerintem nem érdemes túl sok üveget kitenni, 3-4 bőven elég kezdésnek. Érdemes hagyni a gyerekeket, hadd találják meg maguk a megoldást, ne próbáljunk meg mindenáron segíteni.

Samu szereti ezt a játékot, összehúzott szájjal koncentrál, ahogy a kupakokat próbálgatja. Én három üveget szoktam kitenni, két mosószeres flakont és egy ásványvizes palackot. Ezek elég nagyok, könnyű megfogni őket, és jól tűrik a gyűrődést is.

kupakok

Reklámok

Egy gondolat “Üvegek és kupakok” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s