Gyöngy bemutatkozik

Kedves Olvasó!

Mindenkinek van egy története. Az enyém úgy kezdődik, hogy egy átlagos 33 éves nő vagyok, akinek két csodálatos fia van. Barna szeptemberben volt 2 éves, míg Zente májusban született. Jelenleg itthon vagyok velük és ameddig lehetőségem lesz, maradni is szeretnék. Azonban az, hogy itthon vagyok, nekem nem elég, MOSTANYA akarok lenni. Most szeretném ölembe fogni, énekelni, mondókázni, mesét felolvasni és a „jó éjszakát puszit” arcára adni. Magamhoz mérten a legjobb akarok lenni.

kep2 éve első gyermekem születése előtt (nem sokkal) feladtuk bohém életünket és elhagyva a város zaját vidékre költöztünk. Napról napra igyekszünk természetesebben élni, a körülöttünk lévő tárgyakat hasznosítani. Ezt próbálom a gyerekekkel való elfoglaltságokban is előtérbe helyezni. Amit el lehet itthon is készíteni, azt mi megpróbáljuk megvalósítani. Nem mindig úgy sikerül, ahogyan elterveztük, de akkor nekifutunk legközelebb is, vagy változtatunk valamin a siker érdekében. Apróságokat varrok, horgolok, játékokat találunk ki. A TV-t, számítógépet (a gyerekek jelenléte alatt) egy ideje száműztük az életünkből illetve a telefont is próbáljuk minimalizálni. Helyette inkább együtt vagyunk, mesét olvasunk, gyerekdalokat hallgatunk vagy csak a csendben üldögélve rajzolgatunk. A mi történetükben szerepel Isten, a család, ünnepek, és az esendőség.

Helyi közösséggel, heti rendszerességgel baba – mama találkozót szervezünk. Általában 7-8 baba jön össze. Az alapötlet az én érdemem és a közeljövőben interaktívabb foglalkozásokat tervezem. Egyre hangulatosabbak az összejövetelek.

Szeretném hinni, hogy a gyerekekkel eltöltött minőségi idővel érték teremtődik.

És végül azzal az idézettel zárnám, ami a szülőszobán talált:

„….Amikor először tarthattam karomban első gyermekem, áthatott a világot megváltó felelősség érzése. Úgy gondolom – és azóta sem változott – , hogy az emberiség sorsának alakulása elsősorban az édesanyákon múlik. Rengeteg kérdés merül fel bennünk: vajon mi helyes és mi helytelen, végül mindig a megérzéseinkre hagyatkozva cselekszünk édesanyaként is, és csak a távoli jövő igazolhat….”

Kokas Katalin, hegedűművész

Reklámok

Egy gondolat “Gyöngy bemutatkozik” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s