Baba-mama jóga jó kis móka!

Rögtön az elején azzal kezdem, hogy nem magamtól találtam ezt ki, hanem egy könyv alapján végzem a gyakorlatokat, melynek neve Baby Om. img_5084Jógáztam korábban, vagyis nem rendszeresen. 2-3 alkalommal volt fellángolás, hogy belekezdek, de pár hét után alábbhagyott a lendület és abba hagytam. Alapvetően hajlékony sem vagyok, így számomra ezért is kihívás.

Most azonban minden más, hisz van egy társam, akivel végig mókázzuk a gyakorlatokat!

Most azonban minden más, hisz van egy társam, akivel végig mókázzuk a gyakorlatokat!

A 3 gyerekes szomszéd anyukától kaptam kölcsön a könyvet, Ő mesélt a baba-mama jógáról. Hallva a tapasztalatait és látva milyen csodás a kapcsolata a gyermekeivel, gondoltam belevágunk. A könyv szülés után 6 héttől javasolja a kezdést, amennyiben az orvos is engedi a mozgást. Mi később, kb. 2 hónapos kora körül kezdtük el. Most lesz Sólyom 17 hetes és mondhatom, egyre jobban élvezi.

dsc_4099A könyv több szakaszból áll, igazodik az anya egyre jobb fizikumához és a gyermek cseperedéséhez, ahogy egyre jobban bevonhatóvá válik. Az első szakasz három hónapos korig van, aztán 3-6 hónapos korú babáknak való rész jön. A váltást a könyv szerzői úgy ajánlják, hogy az anyuka belátására bízzák, mikor érzi késznek saját fizikumát az egyre nehezedő gyakorlatokra. Mivel alapból nem vagyok túl hajlékony és később is kezdtük, mi még pár hetet az első szakasznál töltünk.

Sólyom két kedvenc póza

Jó érzés, hogy van ilyen közös programunk, ahol nem pusztán fejlődhet a mozgásunk és erősödhetünk, hanem a kötődéshez is segít. Sólyomnak vannak kedvenc gyakorlatai, aminél végig teleszájjal vigyorog, persze ezeket a pózokat az Ő kedvéért tovább csináljuk, míg más póznál nem időzünk. Alkalmanként elég sokáig is eltart a reggeli torna, mikor nagyon virgonc az uraság, ilyenkor többet mókázunk az egyes pózok közben. Ő ezt az egészet egy játéknak élheti meg, ami tele van csikizéssel, cirógatással, dögönyözéssel és puszikkal. Remélem, ezzel hozzájárulok ahhoz, hogy a későbbiekben is játék és móka legyen számára az egészséges testmozgás. Arról nem is beszélve most milyen jótékony lehet, hisz köztudott, hogy a mozgás és gondolkodás fejlődése szoros összefüggésben állnak.

dsc_4096
Labdázás közben az altatás is sikerült

A gyakorlatsor végére az elmúlt napokban plusz elem került a tornalabdán való játék képében, amit egyszerűen imád, néha a végére el is alszik. Ezt mókázásképp párom kezdte el vele még kb. 2 hónapos korában, de ekkor ez még nem volt napi rendszerességgel. Azóta egy gyógypedagógus barátnőm elmesélte, hogy a labdán való hasalást és közben jobbra-balra, előre-hátra gurítgatást, illetve pattogtatást ő fejlesztésként csinálja. Mi pusztán mókából csináltuk, és ő is úgy éli meg.

A baba-mama jóga és labdás gyakorlat egy tökéletes kezdése egy vidám napnak.

Sólyom szárnyán

Reklámok

Egy gondolat “Baba-mama jóga jó kis móka!” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s