Baba-mama jóga jó kis móka II.

Elérkezettnek láttam az időt, hogy szintet lépjünk. A második szint 3-tól 6 hónapos korig szól. Nem azonnali váltással kezdtük, hanem finom átmenettel. A régi gyakorlatsorba 1-1 új pózt is becsempésztem. A könyv leírja a póz megnevezését, majd lépésről-lépésre a mama mozgását, majd azt, hogy eközben a babát miképp vonjuk be. Az első szakaszban több póz is volt, amit már eleve ismertem, így tudtam mi a lényeg, miképp kell/kellene a tagjaimat beállítani. Az új pózok viszont okoztak némi nehézséget. Még segítségért is folyamodtam a szomszéd anyukához Barbarához, akitől a könyvet kaptam. Noha ő nem oktató, de elég rutinos, és már a könyv gyakorlatait is végig csinálta 3 gyerekénél, így igen hasznos tanácsokat tudott adni. Kezdve azzal, hogy legyek türelmes magamhoz. Azóta a gyakorlatok végzését lassabb mozdulatokkal és a légzésre jobban koncentrálva végzem. Ha berögzül a helyes testtartás, no meg kicsit jobban nyúlnak az izmaim, onnantól nem lesz gond (remélem). 🙂

Őszintén bevallva vannak pózok, amiknél az én kivitelezésem meg sem közelíti azt, ahogy leírják. Tudniillik az én lábizmaim, úgy gondolják, nekik nem szükséges nyúlni 😀
A legviccesebb, mikor lépésről-lépésre olvasva az instrukciót igyekszem felvenni a pózt és érzem, hogy kezdenek kiszakadni a tagjaim – eközben a drága kis Sólyom madaram a lábamat rugdosva ezerrel magyaráz, mintha bíztatna – az utolsó instrukció a következő: Mosolyogj rá a babádra! Na ez a mosoly nem őszinte, inkább csak magamon nevetek. Viszont, hogy Sólyom milyen jókat mulat azon, ahogy erőlködök, nyögök néha…. igazán erőt ad! Ha Ő nem mókázna közben, talán nem is lenne kitartásom hozzá.

A baba tornáztatása, átmozgatása is más az előző szakaszhoz képest a fejlődésének megfelelően. A baba bevonása is ehhez mérten változik.

1.jpg
Játék a babával a félkerél-póz közben, ez a babaröptetés.

Ezt a rész Sólyom azért is élvezi jobban, mert a figyelem csak az övé.

Szerencsére Sólyom kedvenc pózai ebben a szakaszban is benne vannak, bár ha nem lennének, a kedvéért akkor is megcsinálnánk. 🙂
Az új kedvence a röptetés, végül is mi más is lehetne, ha már egyszer Sólyom a neve 🙂
A labdázást továbbra is a gyakorlatsor végén szoktuk csinálni. Ami ebben változás, hogy már egy ideje nem hasal el rajta, hanem közben feltámaszkodik, hogy nézelődhessen.
Viszont, hogy említsek olyat is, ami nem nyerte el a tetszését, az a pihenő póz. Se az előző gyakorlatsornál, se ennél nem sikerül kiviteleznünk, ugyanis Sólyom túl fürge. Úgy jutottunk közös nevezőre, hogy ahelyett hogy magamra fektetném, inkább a mellkasomra ültetem és mondókázok míg én fekszek. Ebben a kivitelben már neki is szokott tetszeni.

Bár magam is feszegetem testi korlátaimat, még mindig azt mondom, hogy érdemes belekezdeni. Közös móka és még formába is lehet jönni közben!
Mint köztudott, a mozgás és a beszéd fejlődése szoros kapcsolatban állnak, így a babának is nagyon hasznos.

DSC_4260j.jpg

 Az első jógáról szóló cikket itt találjátok.

Reklámok

2 gondolat “Baba-mama jóga jó kis móka II.” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s