Az anyatej csodái!

Igazi csodaszer, mindig kéznél van és még fizetni sem kell érte!

Mire jó az anyatej? Mármint természetesen azon kívül, hogy táplálja a gyermeket?
Íme 3 tipp! Kettőt mások mondtak nekem, a harmadikat magunk találtuk ki, de természetesen később rájöttem, hogy már másnak is meg volt ez a nagy felfedezése, csak valamiért ez nem terjed olyan futótűzként a köztudatban. A tippeket amolyan házi praktikának vegyétek, természetesen ha úgy érzitek nyugodtan kérdezzétek meg a gyermekorvost kipróbálás előtt. Megjegyzem az én praktikámra a háziorvosunk helyeselt, de az első kettő is biztos forrásból való!

1. Mellbimbó sebesedésre, kirepedésre:
Ezt a tippet a dúlámtól Puroszné Nagy Magditól kaptam még szüléselőkészítőn. Szopiztatás után kicsit ki kell nyomni és azzal kell körbe kenni a bimbót. Számos anyuka igazolhatja ennek a módszernek a hatékonyságát!

2. Szemgyulladás:
Ezt a tippet a szomszédasszonyom Barbara mondta, akinek a második gyermekénél születése után szemgyulladás jelentkezett. Ezt a módszert egy orvos ajánlotta, és nagyszerűen bevált náluk. Szopiztatás előtt a gyermek szemébe kell spriccelni egy kicsit a tejből.

3. Kiütések, bőrsérülések:
Hirtelen felindulásból cselekedtem az első két praktikából kiindulva, mikor először bekentem a gyermekem anyatejjel. Később elmeséltem a háziorvosunknak és először döbbenten nézett rám, majd egyből helyeslően nyilatkozott és az anyatej jótékonyságait alapul véve mondta, hogy biztosan jó lehet. És így is van! Amikor kikarmolta az arcocskáját, akkor egyenesen mellből nyomtam ki egy-két cseppet még szopi előtt. Kiütésnél más volt a technika, ugyanis egész testet érintette (valami vírusos valami). Mellszívóval lefejtem egy keveset, majd fürdetés után az érintett felületeket bekentem. Magunk ellenőrzésére párommal csináltunk előtte fotót és másnap hozzá mértük a változást. Látványosan elhalványultak! Ami tejkezelés előtt élénk piros volt az másnapra csak fakó foltocska lett. Még nem tűntek el teljesen, de nagyon jó úton járunk. Azért megjegyezném, bár gondolom ez evidens, de a higiéniára mindenki figyeljen oda mind a mell mind a gyermek bőrének érintése során.

Zárásként egy kis tudományos alátámasztás:

“Az immunanyagok, antioxidánsok, aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok mellett az anyatejben megjelennek azok az ellenanyagok, amelyeket az anyai szervezet termel betegség esetén, így a baba egy esetleges fertőzés esetén a védelmet is megkapja a kórokozók ellen.”

(forrás: http://www.babaszoba.hu/articles/baba/Mi_van_az_anyatejben?aid=20140825100748)

Ha bárkinek van hasonló tapasztalata, szívesen hallanék róla 😉

Sólyom szárnyán

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s