Irány a kert!

Itt a nyár, irány a kert! A gyerek, kúszik, mászik, feláll és mindent, de mindent megnyal….Sólyom már 9 hónapos és egyre ügyesebbé válik a mozgása. Nagyon aktív mozgékony és érdeklődő, ami jó is, csak minden napra jut valami új kihívás számunkra, mit hogyan és hova alakítsunk át ahhoz, hogy Sólyomnak is jó legyen.

Kuktanyu tanácsai nyomán a konyhánk már gyerekbarát, azonban a kert egy egészen más kategória. Mi a nyarak nagy részét a szabadban töltjük. Kertes ház, nagy udvar, veteményes, baromfik, kutyák, cicák és hamarosan báránykák is lesznek. Mivel ezeket nem lehet gyermekbiztossá tenni, így elkezdtük számba venni és próbálgatni a segédeszközöket.

Kendő

Praktikus és a személyes kedvencem, bár Sólyom hangulatától is függ a használata. Azért szeretem, mert ilyenkor végig teljes nyugalomban tudok tevékenykedni, mert tudom, hogy tutira nem kerül semmi olyan a közelébe ami árthat. Sőt, jót tesz a felkötés a pocakjának, a csípőjének, a kettőnk kapcsolatának is. Amikor a hátamra kötöm és nem a mellkasomra, akkor egész jól tudja figyelni, mit csinálok, és ez nagyon le szokta kötni. Ha időközben elszundít akkor sincs probléma, sőt nagyon jókat szokott a kendőben szundizni.

Babakocsi

Bizonyos tevékenységeknél (pl. locsolás, kerítés húzás), vagy ha nincs kedve a kendőhöz akkor a babakocsival viszem ki a kertbe. Jól tud figyelni onnan is, és ha nekem a napon is van dolgom, akkor is neki tudok árnyékot biztosítani, egyrészt a kocsival, vagy kicsit messzebb rakom magamtól árnyékba. Hátránya, hogy a kiskutya már feléri a kocsit és sajnos még nem elég szófogadó és mivel Sólyommal rajongnak egymásért, így résen kell lenni, nehogy elkezdjék egymást nyalogatni. Ha a kutya nincs a közelben akkor pedig a cicát kell figyelni, mert ő is előszeretettel ül a gyerek ölébe, aki persze a macskát is azonnal a szájába kívánná venni. Szerencsére azért nem kell aggódnom, hogy az állatok kárt tennének benne, mindegyik szó nélkül hagyja, hogy Sólyom alkalmanként gyúrmázgassa és cibálja őket.

Járóka

Tudom, a járókát sokan alapból feleslegesnek és rossznak gondolják. Tudom, hogy korlátozom szegényt a külvilág megismerésében, de ha mindig csak úgy lenne kint a kertben, hogy csak vele foglalkoznék, akkor nem lenne saját vegyszertől mentes veteményes sem… A járóka előnyei számunkra, hogy tudom árnyékba rakni és se a macskák, se a kutyák, nem férhetnek a gyerek közelébe. A gyerek nem mászik bele az átoktüskébe, sem a királydinnyébe, sem a kutya vagy macska kakiba, még is tud szabadon mozogni amit a kendőben vagy a babakocsiban nem tud megtenni. Természetesen ennek használata is Sólyom kedvétől függ.

IMG_6699Természetesen naponta többszöri elfoglaltság, hogy kimegyünk és mindent Sólyom kedve szerint nézünk, és fogdosunk végig. Megsimogatjuk az állatokat, a virágokat, mászhat a fűben, széttúrhatja a szalmát. Nem lehet nap, amikor ez kimarad, különben balhét csap az uraság. Örülök neki, hogy ennyire szeret kint lenni és ennyire oda van az állatokért, de azért igyekszünk megtalálni az aranyközép utat is, hogy ne nyaljon föl mindent, ami árthat. Az ideális az amikor mind a hárman kint tudunk lenni együtt. Ilyenkor apa és fia felfedez, én meg az “én időmet” a kertem szépítésével tölthetem, persze közben távolról csodálva a két kalandort.

Másik fontos a kinti időtöltésben a naptól és a rovaroktól való védelem. Ebben még kezdő vagyok. Szerencsére egy hangyacsípéses eseten kívül nem volt más, és a napocskát is elkerültük eddig, azonban már most tudom, hogy a naptejnél már körültekintőbb leszek, mint eddig a baba kozmetikumoknál. Eddig én is bedőlve a tömegeknek vettem olyat, amiről azt hittem, jó. De nem régiben egy természetes kozmetikumokkal foglalkozó előadáson “megvilágosodtam”. Így most kipróbálunk 100%-ban természetes egy kozmetikus által készített naptejet és a kullancsok ellen pedig egy ultrahangos riasztó kütyüvel szemezek, illetve egy természetes illóolajjal, a Geránium Oldattal. A szúnyogok esetére pedig már van egy tesztelt kotyvalékunk ami házilag könnyen készíthető, ez a citromfőzet.

Sólyom szárnyán

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s